Indkaldt til fogedretten?

Vi klæder dig på til mødet, så du ikke ender med dyre aftaler du ikke kan betale.

Hvorfor skal man i fogedretten

Er du indkaldt til fogedretten? Det skyldes som regel, at man nået til et punkt, hvor kreditorerne har opgivet normal inddrivelse af gælden og har indkaldt til et møde i fogedretten.

Formålet med et møde i fogedretten, er at kreditorer ønsker at opnå sikkerhed for de penge man skylder dem. De vil derfor forsøge at få udlæg, (pant) i et aktiv (som regel fast ejendom eller en bil), som sikkerhed for de penge de har lånt ud. Man kan dog samtidig med, at man er i fogedretten, ofte lave en afdragsordning med kreditorerne. Overholder man den, sker der ikke mere, da der nu er en aftale på plads. Hvis man misligholder den aftale, er der en risiko for at aktivet bliver forsøgt solgt på en tvangsauktion. Det er ofte midlertidige aftaler der bliver indgået, da kreditorerne ikke i første omgang vil binde sig til en lav ydelse. Så aftalerne skal som regel genforhandles efter 6 måneder. Derfor skal man huske at aktivet ikke er sikkert før der er indgået en permanent aftale.

Er du indkaldt til fogedretten eller regner du med at blive det? Så tag fat i os og lad os hjælpe dig igennem det. Så du ikke ender med en en ny aftale som du ikke har råd til, eller endnu værre dine aktiver bliver solgt på tvangsauktion.

Er du i tvivl om hvilken retskreds, og derved fogedret du tilhører, kan du finde det her